• collettsgate 6 - map
  • 0169 oslo - norway
  • telephone +47 22 59 84 84
  • mobile +47 90 08 16 85
  • email mail@lautom.no
< 29. November - 6. January >

Anders Nygaard - Malerier


Anders Nygaard våger å male det skjønne. Mens det sjokkerende tidligere var å fokusere på det onde eller vulgære, er det i kunsten i våre dager nesten provoserende å tillate det vakre å være vakkert. Vi søker instinktivt å unngå det banale. Anders Nygaard søker å gjenerobre motiver som er blitt banalisert i sin overeksponering og gjøre dem til sine.

I en serie med malerier av blomster er kronbladene varsomt modellert med nesten usynlige penselstrøk. Bakgrunnen derimot er diffus eller ligger i flaten. Slik veksler maleriene mellom det flate og det modellerte i en klar og enkel malerstil. I de abstrakte maleriene ligger fargene og formene helt i flaten. Vare nyanser i fargene, formenes samspill og den strenge oppdelingen av formatet lar farge møte farge som brikker i et puslespill mens rammen er malt rett på. Det er en oppriktighet i Nygaards måte å male på, fargene er tydelige, skapt av dekkende farger som skaper en enkel stillhet.

Anders Nygaard (født 1975) gikk ut fra Kunstakademiet i Oslo i 2004, han bor og jobber fortsatt i Oslo. Utstillingen i Lautom er hans første separatutstilling.

 

Anders Nygaard Installation view Lautom